Túrós táska

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 40 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc
  • Adag: 2 tálca

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt átszitálva

10 dkg vaj megolvasztva

8 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 dkg élesztő

2 db tojás sárgája

2,5 – 3 dl tej

csipetnyi só

1 citrom reszelt héja

Túrós töltelék:

50 dkg túró

3 evőkanál búzadara

10 dkg cukor

5 dkg puha vaj

1 csomag vaníliás cukor

2 db tojás

1 citrom reszelt héja

ízlés szerint mazsola

Tetejére:

2 db tojás

1 teáskanál tejföl

Elkészítés

1Az élesztőt futtassuk meg, egy deci kéz meleg tejben, amihez adjunk egy teáskanál cukrot is.

2Amíg ez élesztő dolgozik, addig szitáljuk tálba a lisztet, majd tegyük hozzá a cukrot, vaníliás cukrot, citromhéjat, sót, a puha vajat, tojás sárgáját végül az élesztőt. A tejet fokozatosan adagolva, kezdjük el dagasztani a tésztát. Lágy, fényes, hólyagokkal teli tésztát kapunk, ami a kezünkről leválik.

3Meleg helyre téve, tiszta konyharuhával letakarva, kelesszük a duplájára.

4Közben készítsük el a tölteléket, amihez a túrót nyomkodjuk át egy szitán, majd tegyük bele a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, keverjük ki. A habbá vert tojásfehérjét a végén forgassuk bele a töltelékbe.

5Borítsuk lisztezett felületre a megkelt tésztát. Nyújtsuk 4-5 mm vastagságúra, majd szeleteljük, 10×10 centiméteres darabokra. A négyzetek közepére, halmozzunk, bő, egy evőkanál tölteléket, majd a tészta négy sarkát, hajtsuk egymásra.

6Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, kis távolságot hagyva a táskák között, majd meleg helyen kelesszük még 30 percig. Előmelegítjük a sütőt 170 fokra, a süteményeket megkenjük a felvert tojás és tejföl keverékével és nagyjából 15 perc alatt, készre sütjük.

7Porcukorral megszórva tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.