Aszalt szilvával töltött csirkemell

Lilalicsi      

november 7, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

70 dkg csirkemell

15-20 dkg aszalt szilva

10 szelet bacon

0,5 dl olaj

0,5 dl édes vörösbor

ízlés szerint só, bors

Elkészítés

1Az aszalt szilvát áztassuk be, nagyjából két órára a vörösborba, pici fahéjjal is megszórhatjuk.

2A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, szórjuk meg borssal.

3Két bacon szeletet egymás mellé kiterítünk, majd ráfektetjük a szeletelt csirkemell filét.

4A lecsepegtetett aszalt szilvát, a közepére tesszük és szorosan feltekerjük.

5Fektessük kiolajozott tepsibe a hústekercseket, majd takarjuk le alufóliával.

6180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 perc alatt elkészül. A fóliát levéve, toljuk vissza a sütőbe és süssük pirosra.

7Köretként kínálhatunk mellé, krumplipürét, rizst vagy petrezselymes burgonyát vajban megforgatva.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.