Bableves füstölt hússal

Lilalicsi      

szeptember 30, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 2 óra

Hozzávalók

40 dkg bab, tetszés szerint

30 dkg füstölt comb

1 szál füstölt kolbász

5 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 nagy fej vöröshagyma

1 fej karalábé

1 kisebb zellergumó

2 gerezd fokhagyma

1 db paradicsom

1 db paprika

2 szál lestyán

1 csokor petrezselyem

1 evőkanál liszt

2 evőkanál zsiradék

ízlés szerint só, fűszerpaprika

csípős paprika karikák

Elkészítés

1A bableves hozzávalóit készítsük elő, a zöldségeket tisztítsuk és mossuk meg, majd vágjuk tetszés szerinti méretre.

2A füstölt húst vágjuk kockákra, a kolbászt szeleteljük vastagabb karikákra.

3Tegyük a tűzre, egy nagyobb lábosba a főzőlevet és a babot. Adjuk hozzá a kockára vágott füstölt húst, zöldségeket, és öntsük fel bő vízzel.

4Nagyjából két óra alatt megpuhulnak a hozzávalók, ez idő alatt készítsük el a csipetkét.

5Egy tojást, pici sóval verjünk fel, adjunk hozzá, annyi lisztet, hogy kemény, de gyúrható tésztát kapjunk. Néhány perc gyúrás után, csipkedjük apró darabkákra, és bő vízben főzzük ki.

6Ha a bab megpuhult, tegyük bele a kolbászt és készítsük el a rántást is.

7Két evőkanál zsiradékot forrósítsunk fel, adjuk hozzá a lisztet és pirítsuk zsemleszínűre. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, keverjük össze. Folyamatos keverés mellett, öntsük fel két deci vízzel és csurgassuk a levesbe az elkészült rántást.

8Tegyük a levesbe az összezúzott fokhagymát, rotyogtassuk még 10 percig.

A húsvéti sonka főzőlevét, ennél az ételnél érdemes felhasználni. Tálalásnál tejfölt, csípős paprika karikákat, csipetkét és kenyeret is tegyünk mellé, így mindenki kedvére válogathat.

00:00

1 Értékelés

Juli

október 7, 2017

nagyon finom lehet!! én is hasonló módon készítem és imádja mindenki.

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.