Borsóleves

Lilalicsi      

november 20, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

0,5 kg frissen fejtett borsó

4 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 fej vöröshagyma

1 karalábé

1 paradicsom

1 paprika

1 kis csokor petrezselyem

1 kis lestyán

Elkészítés

1A zöldségeket tisztítás után szeleteljük karikára. Pici olajon pároljuk meg a borsót, és a zöldségeket.

2Ahogy megpirultak a zöldségek, szórjunk rá egy fakanálnyi lisztet és pirítsuk tovább. Amint egy kicsit megpirult a liszt, húzzuk le a tűzhelyről, és szórjuk meg egy teáskanál fűszerpaprikával.

3Folyamatosan kevergetve adjunk hozzá egy pohár vizet. Sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, majd öntsük fel más fél liter vízzel.

4A hagymát, paradicsomot, paprikát egészben, a lestyánt összekötözve adjuk a leveshez, és lassú tűzőn, fedő alatt főzzük.

5Utolsó lépésként az aprított petrezselymet is hozzáadjuk és forralunk rajta egyet.

6Amíg a leves készül, addig főzhetünk galuskát vagy tésztát mellé.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.