Burgonya sajttal

Lilalicsi      

november 15, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 darab nagyobb burgonya

6 szelet bacon

100 g füstölt sajt

2 zsálya levél

1 szál rozmaring

2 szál kakukkfű

ízlés szerint olívaolaj

ízlés szerint só, bors

Elkészítés

1Próbáljunk azonos méretű burgonyát választani.

2A meghámozott burgonyát vágjuk egyforma szeletekre.

3Egy tepsibe vagy tűzállótálba egymás mellé helyezzük a burgonya szeleteket. Ezután egy szelet bacont helyezünk rá, erre ismét burgonya karikát teszünk, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg a bacon szelet tart.

4Miután befejeztük az összeállítást, aprítsuk össze a fűszernövényeket.

5Öntsünk 2 evőkanál olívaolajat a burgonyatornyok közé, szórjuk meg sóval, fűszerezzük borssal és rendezzük el az aprított fűszernövényeket is.

6Takarjuk le fóliával, majd tegyük 170 fokra előmelegített sütőbe.

7Nagyjából 20-25 perc alatt elkészül, ekkor vegyük le a fóliát, helyezzünk egy-egy szelet sajtot a burgonyahalmok tetejére és toljuk vissza a sütőbe.

85-10 perc alatt megpirulnak, ezután tálalhatjuk köretként vagy előételként is.

A bacont felválthatjuk sonkával vagy füstölt kolbásszal is. A sajtot ízlés szerint válasszuk meg.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.