Csalamádé

Lilalicsi      

október 2, 2017

  • Előkészítési idő: 45 perc

Hozzávalók

3 kg uborka

3 kg paprika

3 kg káposzta

1 kg hagyma

60 dkg cukor

14 dkg só

8 dl 10%-os ecet

3 kiskanál borkén

3 kávéskanál Na-benzoát

Elkészítés

1Készítsük elő a zöldségeket, majd egy nagy tálba, szeleteljük vékony csíkokra.

2A cukrot és a sót alaposan keverjük össze az ecettel, majd öntsük a zöldségekre, adjuk hozzá a borként és a benzoátot.

3Forgassuk át alaposan, és hagyjuk állni 5-6 órán keresztül. Közben többször kevergessük át.

4Utolsó lépésként töltsük üvegekbe, jól lenyomkodjuk le, majd öntsük rá a levet és tegyük hűvös helyre.

5Nagyjából 3 hét után fogyasztható, addigra érnek össze az ízek.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.