Csibe becsinált

Lilalicsi      

szeptember 30, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 50 perc

Hozzávalók

1 db csirke

30 dkg zöldborsó

6 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1 kisebb fej karalábé kockázva

1 kisebb zellergumó kockázva

1 fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db paprika

2 evőkanál kacsa zsír

1 evőkanál liszt

2-3 ág lestyán

1 kis csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

1A megmosott és megtisztított csirkét feldaraboljuk.

2A zöldségeket megtisztítjuk és felkarikázzuk.

3A kacsazsírt megolvasztjuk, a feldarabolt csirkét bele tesszük. Lefedve, mérsékelt tűzön nagyjából 10 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a sárgarépa és fehérrépa karikákat, kockára vágott zellert és karalábét.

4Folyamatosan kevergetve tovább pirítjuk még legalább 10 percig.

5Megszórjuk a liszttel, lepirítjuk és felöntjük vízzel.

6Beletesszük a paradicsomot, paprikát, vöröshagymát és az összekötözött lestyánt. Fedő nélkül, felforraljuk, majd alacsony lángon, nagyjából 30 percig főzzük.

7Hozzáadjuk a zöldborsót, a csirke máját és fedő alatt tovább főzzük még 15 percet. Megszórjuk az aprított petrezselyemmel, forralunk rajta, majd tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.