Csípős csirkecsíkok Fruzsy módra

Piroska      

szeptember 17, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 25 perc

Hozzávalók

70 dkg csirkemell, csíkokra szeletelve

2 szál újhagyma, szárral együtt, csíkokra szeletelve

2 fej vöröshagyma, csíkokra szeletelve

1 fej lila hagyma, csíkokra szeletelve

3 db sárgarépa, csíkokra szeletelve

1 db erős paprika

1 db chili paprika

1 db kaliforniai paprika, csíkokra szeletelve

4 gerezd zúzott fokhagyma

1 dl szójaszósz

só, bors, ízlés szerint

1 evőkanál keményítő

4 evőkanál olaj

Elkészítés

1A csirkemell csíkokat tegyük tálba, adjunk hozzá két evőkanál szójaszószt és egy evőkanál olajat. Pácoljuk be és tegyük a hűtőbe egy órára.

2Akinek van wok-ja, használja azt, mi hagyományos serpenyőt használtunk a sütéshez.

3Három evőkanál olajon, nagyjából öt perc alatt pirítsuk meg a csirkemellet, ízesítsük sóval, borssal, majd vegyük ki a serpenyőből.

4A fennmaradt olajon pirítsuk meg a sárgarépát, majd a hagymákat végül, adjuk hozzá a paprikát is.

5Tegyük vissza a csirkemellet, adjuk hozzá a fokhagymát, chili paprikát, szójaszószt és a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt is.

6Forraljunk rajta, majd rizzsel tálaljuk.

Minél sűrűbb a szójaszósz, annál markánsabb az íze, tehát óvatosan adagoljuk, ahogy a sót is.

00:00

1 Értékelés

Lilalicsi

szeptember 18, 2017

Szuper!

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.