Csirke Sztroganoff módra-01
Csirke Sztroganoff módra-01

Csirke Sztroganoff módra

Lilalicsi      

november 12, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

70 dkg csirkemell

30 dkg gomba

20 dkg kolozsvári szalonna

10 dkg kenyér szalonna

20 dkg csemege uborka

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 dl olaj

2 evőkanál mustár

4 dl tejföl

só, bors ízlés szerint

csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

1A húst mossuk meg, itassuk le a vizet róla, majd szeleteljük, ujjnyi csíkokra. Sózzuk és szórjuk meg borssal.

2Egy lábasba hevítsük fel az olajat és pirítsuk meg a csirkemell csíkokat.

3Tisztítsuk meg a zöldségeket, mossuk meg. Vágjuk a hagymát és a gombát vékony szeletekre, a szalonnát és az uborkát kockákra.

4Serpenyőbe öntsünk kevés olajat, dobjuk rá a szalonna kockákat, majd tegyük hozzá a hagymát, ahogy kezd üvegesre pirulni, adjuk hozzá a gombát, szórjuk meg borssal, enyhén sózzuk meg.

5Nagyjából 15 perc párolás után, adjuk hozzá az uborkát, mustárt és a zúzott fokhagymát, kicsit kevergessük át, majd öntsük rá a pirított húsra.

6Utolsó lépésként a tejfölt adjuk hozzá, ha szükséges adjunk hozzá egy evőkanál lisztet, a mártás sűrűségétől függően.

7Szórjuk meg a petrezselyemmel, még egyszer forrósítsuk fel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.