Csirkemájkrém

Lilalicsi      

október 30, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 10 perc

Hozzávalók

25 dkg csirkemáj

15 dkg kacsazsír

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál majoránna

ízlés szerint só, bors

Elkészítés

1A vöröshagymát reszeljük le vagy vágjuk apró kockákra.

2Egy kisebb lábosban, négy evőkanál kacsazsíron pároljuk üvegesre, majd tegyük hozzá a megtisztított és felaprított csirkemájat, tört fokhagymát és majorannát.

3Közepes hőfokon, bő zsiradékban puhára pároljuk.

4Hamar elkészül, ezért pár perc elteltével vegyünk ki egy darabkát és ellenőrizzük a közepét.

5Ha megsült sózzuk meg, szórjuk meg borssal, és húzzuk le a tűzhelyről.

6Amint langyosra hűlt, botmixer segítségével krémes állagúra pépesítjük.

7Az elkészült májkrémet tálkába tesszük, a tetejét bevonjuk a maradék kacsazsírral, és hűtőben tároljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.