Csokis rétes

Lilalicsi      

szeptember 21, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 25 perc

Hozzávalók

1 csomag rétes lap

20 dkg csokoládé

15 dkg tört babapiskóta

5 evőkanál barna cukor

4 dl tej

1 csomag vaníliás cukor

1 evőkanál rum

ízlés szerint tört mandula, dió, mogyoró

Elkészítés

1Helyezzük a babapiskótát zacskóba, majd görgessük át rajta a sodrófát párszor, így tördeljük kisebb, nagyobb darabokra.

2Tegyük ugyan ezt a csokoládéval is, felhasználhatunk maradék csokit, fehér vagy keserű csokoládét is.

3Öntsük egy tálba az összetört alapanyagokat, adjuk hozzá a cukrot, tejet, rumot, vaníliás cukrot és a mandulát, majd keverjük össze.

4Három darab réteslapot egymásra helyezünk, bekenjük olvasztott vajjal, megtöltjük a töltelék 1/3 részével és feltekerjük.

5Ezt a műveletet megismételve, három rétes rudat készítünk.

6A tetejét is megkenjük olvasztott vajjal, megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon, 25-30 percig sütjük.

7Porcukorral meghintve tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.