

Elkészítés
1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és vajazzuk ki.
2Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.
3A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és csipetnyi sóval.
4Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.
5Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.
6Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.
7A kihűlt piskótát, vágjunk három részre, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük az oldalát.
8Utolsó lépésként, hintsük meg a tetejét kakaóval.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.