Csokoládétorta tejszínes krémmel

szalonna      

február 19, 2018

  • Előkészítési idő: 25 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc
  • Adag: 16 szelet

Hozzávalók

4 db tojás

200 gramm porcukor

200 gramm liszt

100 gramm tej

100 gramm vaj olvasztva

4 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

3 evőkanál gyümölcs likőr

csipetnyi só

Krém:

250 gramm mascarpone

200 ml habtejszín

50 gramm porcukor

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 22 cm-es kapcsos tortaformát, és vajazzuk ki.

2Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.

3A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és csipetnyi sóval.

4Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet is, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.

5Öntsük az elkészült masszát a tortaformába, tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig.

6Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre, majd adjuk hozzá a mascarponet és a cukrot. Keverjük tovább, amíg sima krémet kapunk.

7A kihűlt piskótát, vágjunk három részre, majd töltsük meg a krém 2/3 részével. A maradék krém egy részét, a torta tetejére simítjuk, a többit tegyük nyomózsákba és díszítsük az oldalát.

8Utolsó lépésként, hintsük meg a tetejét kakaóval.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.