Csontleves

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 2 óra

Hozzávalók

1 kg húsos sertéscsont

4-5 szál sárgarépa

2 szál fehérrépa

1 db karalábé

1 db kisebb zellergumó

¼ fej kelkáposzta

1 nagyobb fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1 db paprika

1 db paradicsom

1-2 szál lestyán, petrezselyem levél

10-15 szem egész bors

Elkészítés

1Karajcsont, csirkemell csontja, csirke, pulyka szárnyak, nyakak ezekből válogassuk össze a leves hozzávalóit. A leforrázott és leöblített csontokat, hideg vízbe tegyük fel főni.

2Közben a zöldségeket tisztítsuk meg, mossuk, majd szeleteljük tetszés szerint.

3A felforrt levesről a habot egy szűrő segítségével folyamatosan szedegessük le, tegyük bele az előkészített zöldségeket, ízesítsük sóval, borssal, majd kis lángon főzzük tovább.

4Gyöngyözve, legalább 2-3 órán keresztül főzzük. Ez idő alatt a csontról leválik a hús, a zöldségek megpuhulnak.

5Ha a csontleves elkészült, akkor pihentessük nagyjából 10-15 percen keresztül, majd szűrjük le.

6A húsos csontokat, húsdarabokat külön tálba szedem, így mindenki válogathat kedve szerint.

7Cérnametélt, orsótészta, eperlevél társaságában tálalom.

00:00

1 Értékelés

Chrome

október 7, 2017

Húúú de jól esne most egy ilyen. 🙂

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.