Csörögefánk

szalonna      

szeptember 4, 2018

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

100 gramm teljes kiőrlésű búzaliszt

150 gramm durumliszt

1,5 dl tejföl

5 szem édesítő 50 ml vízben feloldva

70 gramm vaj

2 tojássárgája

1 citrom reszelt héja

2 evőkanál rum

csipetnyi só

kókuszzsír a sütéshez

Elkészítés

1Keverjük össze a lisztet, majd morzsoljuk össze a puha vajjal. Adjuk hozzá a többi alapanyagot, dolgozzuk össze alaposan, készítsünk lágyabb tésztát. Csomagoljuk folpackba és tegyük 30 percre a hűtőbe.

2Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk 5 mm vastagságúra, majd derelyevágóval tetszőleges formákra vágjuk. A rombusz alakút középen metsszük be, és a tészta egyik sarkát húzzuk át a bemetszésen.

3Bő olajban, közepes lángon, rövid ideig mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Fruktózzal kevert fahéjjal szórjuk meg, és melegen tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.