Cukkini tál

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

5 db burgonya

2 db nagyobb cukkini

15 dkg prágai sonka

10 dkg füstölt sajt

10 dkg trappista sajt

só és bors ízlés szerint

2 evőkanál parmezán sajt

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

2 gerezd fokhagyma összezúzva

kakukkfű aprítva

Elkészítés

1Kezdés képen a cukkinit és a burgonyát mossuk meg, hámozzuk, majd próbáljuk egyforma vastagságúra szeletelni őket.

2Vegyünk egy kerek tepsit vagy jénai tálat, béleljük ki sütőpapírral és felváltva állítsuk bele a cukkinit és a burgonyát, teljesen töltsük ki a tálat.

3A sonkát vágjuk tenyérnyi darabokra és tűzdeljük, tetszés szerint a tálba.

4Adjunk hozzá sót és a borsot, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk rá a kakukkfüvet, fokhagymát és alufóliával letakarva süssük 200 fokon 30 percig.

5Az idő letelte után vegyük ki a serpenyőt, és szórjuk a trappista és füstölt sajt keverékét a cukkinira.

6Tegyük vissza a sütőbe és pirítsuk rá a sajtot. Tálalásnál szórjuk meg parmezánnal esetleg egy kevés olívaolajjal.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.