Diákkenyér

Lilalicsi      

december 1, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 25 perc

Hozzávalók

3 tojás

20 dkg cukor

5 evőkanál méz

késhegynyi őrölt fahéj

csipetnyi szegfűszeg

10 dkg durvára vágott dió

1 tasak sütőpor

20 dkg liszt

Elkészítés

1A tojásokat a cukorral és az olvasztott mézzel fehéredésig keverjük. Őrölt fahéjjal, szegfűszeggel fűszerezzük, és beleszórjuk a durvára vágott diót és a sütőporral elkevert lisztet.

2Simára keverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.

3Kihűtjük, majd kisebb háromszögekre vágva tálaljuk.

Nagyon kedvelem ezt a receptet, mert hamar összeállítható, valamint többféleképpen gazdagítható. Érdemes dió és keserű csokoládé keverékével is elkészíteni vagy aszalt gyümölcsökkel variálni.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.