Diétás joghurttorta

szalonna      

február 19, 2018

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc
  • Adag: 16 szelet

Hozzávalók

4 db tojás

4 evőkanál fruktóz

4 púpos evőkanál mandulaliszt

Krém:

330 g görög joghurt

200 ml habtejszín

fél citrom leve

egy narancs reszelt héja

1 csomag expressz zselatin fix

Gyümölcs ízlés szerint.

Elkészítés

1A sütőt melegítsük elő 170 fokra.

2A piskóta elkészítéséhez válasszuk ketté a tojásokat. A tojássárgáját és a fruktózt fehéredésig habosítjuk, miközben a fehérjét kemény habbá verjük.

3A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot, végül adjuk hozzá a mandulalisztet. A kész masszát vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 25-30 perc alatt megsütjük.

4Közben készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt öntsük egy robotgép táljába, és verjük kemény habbá. Folyamatos keverés közben adagoljuk hozzá a zselatin fixet, majd a citrom levét, narancs héját végül a joghurtot.

5A kihűlt piskótát hagyjuk a tortaformában, kanalazzuk rá a joghurtos krém felét, majd helyezzünk rá ízlés szerint a gyümölcsökből. A maradék krémet terítsük a gyümölcsökre, és tört mandulával vagy gyümölcsökkel díszítsük.

http://lilalicsi.hu

00:00

Tápanyagadatok

Mennyiség100 gramm
Kalória225 kcal
Koleszterin118 mg
Cukor9 g
Összes zsírtartalom14,7 g
Telített zsírok14,7 g
Egyszeresen telítetlen zsírok3 g
Teljes karbohidrát16 g
Étkezési rost9.5 g

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.