Diós csiga

Lilalicsi      

december 1, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc
  • Adag: 2 tepsi

Hozzávalók

50 dkg liszt

3 dl tej

8 dkg cukor

3 dkg élesztő

3 tojássárgája

8 dkg vaj

citrom reszelt héja

csipet só

Töltelék:

10 dkg dió darálva

3-4 evőkanál cukor vagy barna cukor

8 dkg puha vaj

Kenéshez:

tojásfehérje

1 teáskanál tejföl

Elkészítés

1Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben, kevés cukor hozzáadásával, feloldjuk az élesztőt.

2Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, puha vajat, citromhéjat, tojást és a felfuttatott élesztőt, a tejet részletekben adagoljuk hozzá.

3Fakanállal, robotgéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg galuska keménységű tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. A kelt tészta különösen meghálálja a fáradtságot.

4Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen a duplájára kelesszük.

5Közben egy tálkában, keverjük össze a diót és a cukrot. A tojásfehérjét, és a tejfölt csomómentesre keverjük.

6A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, vékonyan kinyújtjuk, majd ráterítjük a puha vajat, és rászórjuk a diós keveréket.

7Papírral bélelt sütőlemezre helyezzük, lekenjük a tojásfehérjével, és 20 percet pihentetjük.

8A sütőt melegítsük 180 fokra, a megkelt csigákat, nagyjából 15-20 perc alatt pirosra sütjük. Felsodorjuk, és 2 cm széles karikákra vágjuk.

A diót nem szükséges ledarálni, konyharuha közé teszem, és sodrófa segítségével apróra töröm. Sokkal finomabb és izgalmasabb.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.