Édes kuszkusz torta

Lilalicsi      

november 23, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

20 dkg kuszkusz

30 dkg túró

3 tojás

2 evőkanál eritrit

1 evőkanál tejföl

30 dkg meggy

csipet fahéj

1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés

1Forraljunk fel 2 dl vizet, majd öntsük rá a kuszkuszra és hagyjuk állni 15 percig.

2Közben a túrót, a tojás sárgáját, a tejfölt, a citrom levét és héját, valamint az eritrit-et kikeverjük, majd az elkészült kuszkuszt is hozzá adjuk.

3A tojásfehérjét, csipetnyi sóval, verjük kemény habbá, és óvatosan keverjük bele a masszába.

4Egy kivajazott tortaformába öntjük, majd rászórjuk a fahéjas meggyet.

5180 fokra előmelegített sütőben, 35 perc alatt készül el.

6Tálalhatjuk porcukorral meghintve, de egy gombóc vanília fagylalt társaságában is remek csemege.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.