Egyszerű palacsinta

Lilalicsi      

október 5, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc
  • Adag: 14-16 darab

Hozzávalók

24 dkg liszt

2 db tojás

2 dl tej

2 dl szikvíz

csipetnyi só

olaj a sütéshez

Elkészítés

1Habverővel simára keverjük a tojást a hideg tejjel, majd további folyamatos keverés mellett, hozzáadjuk az átszitált lisztet.

2Ha már teljesen sima, hozzákeverjük a szódavizet, hogy híg, krémleves sűrűségű masszát kapjunk. Ha szükséges, még egy kevés tejjel hígíthatjuk.

3Sós palacsinta készítése esetén, sót keverünk hozzá. Édes töltelék esetén ízletesebb, ha 5 grammnyi cukrot adunk hozzá, viszont így nagyobb a letapadás veszélye, ezért célszerűbb a töltelékhez keverni, illetve megszórni cukorral az elkészült palacsintákat.

4A lisztet vegyíthetjük, teljes kiőrlésű búzaliszttel illetve abból is készíthetjük a masszát.

5Készítsük elő a felmelegített olajat, palacsintasütőt és egy spatulát, amivel forgatjuk a palacsintákat.

6A palacsintasütőt felhevítjük, teszünk bele fél evőkanálnyi olajat, megforgatjuk, hogy az egész felülete olajos legyen, majd 1 dl-nyi masszát merünk bele, megforgatjuk, hogy egyenletesen elterüljön.

7Erős tűzön addig sütjük, míg a tészta rázogatás mellett, el nem válik a palacsintasütőtől, megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.

8Sütés közben merőkanállal keverjük fel a masszát, ne hagyjuk, hogy a liszt leülepedjen. Ez a mennyiség 12-14 darabhoz elegendő.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.