Erdélyi töltött káposzta

Cirmicica      

december 1, 2020

  • Előkészítési idő: 1 óra

Elkészítés

1Először a rizst közepes keménységűre megpárolom az apróra vágott hagymával.

2Hűlni teszem.

3A darált húst összegyúrom a sóval, borssal, a kihűlt rizzsel.

4Megtöltöm a káposzta leveleket egyenként.

5Egy megfelelő edény aljára kevés olajat teszek.

6Erre vékony szálasra vágott káposztát rakok.

7Ezután rakom a töltelékeket a fazékba kőrbe egymás mellé.

8A közepébe teszem a füstölt húst, vagy csülköt.

9A töltelékek tetejére megint szálasra vágott káposztát teszek.

10Felöntöm vízzel annyival, hogy jól el lepje.

11Előre nagy tűzre teszem addig amíg felforr és ekkor takarék lángra csökkentem.

12Kb. 4 órát főzöm,de ha nem puha a káposzta akkor meg főzöm ...

Hozzávalók

8 kanál rizs

1 kg darált sertés hús

2 fej savanyított káposzta (hordós)

1 közepes hagyma

kevés só

bors

füstölt oldalas, csülök...

00:00

0 Értékelés