Fahéjas tekercs

Lilalicsi      

október 23, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

60 dkg liszt

3 dkg élesztő

3 dl tej

10 dkg megolvasztott vaj vagy 0,5 dl olaj

2 evőkanál cukor

1 egész tojás

csipetnyi só

Kenéshez:

1 egész tojás

Szóráshoz:

1 evőkanál barna cukor

1/2 mokkáskanál fahéj

Elkészítés

1Először felfuttatjuk az élesztőt, vagyis a meglangyosított tejben, kevés cukor hozzáadásával, feloldjuk az összemorzsolt élesztőt.

2Közben egy tálba kimérjük az átszitált lisztet, hozzáadjuk a maradék cukrot, puha vajat, tojást és a felfuttatott élesztőt, a tejet részletekben adagoljuk hozzá.

3Dagasztógéppel vagy kézzel, addig kavarjuk, amíg közepes keménységű tésztát kapunk, a kezünkről leválik és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában.

4Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk és meleg helyen, a duplájára kelesszük.

5A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, kettévágjuk és vékonyra nyújtjuk.

6Fánk szaggatóval, négy kört vágunk a kinyújtott tésztából.

7A kör alakú tésztákon nyújtófával, párszor átmegyünk, majd egymásra helyezzük úgy, hogy félig fedjék egymást.

8Feltekerjük és félbevágjuk. A félbevágott tésztát formázzuk a következők szerint. A tészta oldalát csipkedjük be alulra, minél jobban tűrjük be a tésztát, annál inkább nyílik szét, és kezd rózsára hasonlítani.

9A megformázott tésztát tegyük olajjal kikent muffin sütőbe, és meleg helyen pihentessük még 20 – 30 percen keresztül.

10A sütőt melegítsük elő 180 fokra, a tésztát kenjük meg a felvert tojással, szórjuk meg a cukor és fahéj keverékével.

11Tegyük a sütőbe és 15-20 perc alatt, süssük pirosra.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.