Gombaleves

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók

50 dkg csiperkegomba

1 kisebb fej vöröshagyma

1/2 evőkanál liszt

1 teáskanál pirospaprika

só, bors

2 evőkanál vaj

1 dl tejföl

2 szál lestyán

1 csokor petrezselyem aprítva

Elkészítés

1A gombaleveshez szükséges gombát, folyó víz alatt mossuk meg, majd papírtörlőre téve szárítsuk, és vékonyan szeleteljük fel.

2A vajat forrósítsuk fel, dobjuk rá a gombaszeleteket, majd letakarva pároljuk, amíg levet ereszt.

3Szórjuk rá a lisztet, kicsit pirítsuk meg, majd a tűzről lehúzva, szórjuk rá a pirospaprikát és öntsük fel, bő egy liter vízzel.

4Sózzuk, szórjuk meg borssal, tegyük bele az egész hagymát, a lestyánt és főzzük 20 percen keresztül.

5Végül tegyük bele a tejfölt, az aprított petrezselymet és folyamatosan kevergetve főzzük össze.

6A gombalevest galuskával vagy tésztával gazdagítsuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.