Görög saláta

Lilalicsi      

december 6, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc

Hozzávalók

1 db kígyóuborka

1 nagyobb fej lilahagyma

10 szem koktélparadicsom

20 szem olívabogyó

10 dkg fehérsajt

Öntet:

3 evőkanál extra szűz olívaolaj

1 evőkanál frissen facsart citromlé

1 mokkáskanál oregánó

Elkészítés

1Első lépésként az öntetet készítsük el, hiszen amíg a zöldségeket összevagdossuk, addig az ízek összeérnek.

2Keverjük össze az olívaolajat a citromlével, és adjuk hozzá az alaposan elmorzsolt oregánót. Legalább egy órát hagyjuk állni a hűtőben.

3Közben a zöldségeket, mossuk meg.

4Az uborkát lehetőleg vágjuk egyforma méretű kockákra, a hagymát apró kockákra, a paradicsomot negyedeljük, míg a sajtot 2 x 2 cm-es kockákra.

5A felaprított zöldségeket tegyük üvegtálba, locsoljuk rá az öntetet, és rázogatva keverjük össze.

6Legalább egy órára tegyük vissza a hűtőbe.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.