Gréti szelet

Lilalicsi      

október 9, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

4 db tojás

200 gramm porcukor

200 gramm liszt

100 gramm tej

100 gramm vaj olvasztva

4 evőkanál kakaó

1 csomag sütőpor

3 evőkanál gyümölcs likőr

csipetnyi só

Krém:

15 dkg vaj

15 dkg cukor

2 dl habtejszín

1 csomag vaníliás pudingpor/ főzés nélküli

2 dl tej

Máz:

9 teáskanál kristálycukor

5 teáskanál víz

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál vaj

Elkészítés

1Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Készítsünk elő egy 24 x 32 cm-es formát, és vajazzuk ki.

2Válasszuk szét a tojásokat, a sárgáját keverjük habosra, a porcukorral. Folyamatos keverés mellett, adagoljuk hozzá az olvasztott vajat, majd a tejet és a likőrt.

3A lisztet keverjük össze a kakaóval, sütőporral és a csipetnyi sóval.

4Következő lépésként, a fehérjét verjük kemény habbá, majd egy spatula segítségével, óvatosan forgassuk bele a sárga masszát. Ezután adjuk hozzá az összekevert lisztet, óvatosan forgassuk, továbbra se törjük össze a fehérjét.

5Öntsük az elkészült masszát a formába, tegyük az előmelegített sütőbe, és süssük 35-40 percig. Az elkészült piskótát borítsuk rácsra és hagyjuk kihűlni.

6Amíg sül a piskóta, készítsük el a krémet, ehhez a habtejszínt verjük fel keményre.

7A hideg tejben keverjük csomómentesre a vaníliás pudingport.

8A vajat a porcukorral fehéredésig keverjük, majd dolgozzuk bele a pudingot, és óvatos mozdulatokkal, a felvert tejszínhabot is keverjük bele.

9A mázhoz forraljuk fel a vizet és a cukrot, főzzünk belőle szirupot.

10Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.

11Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

12Az összeállításhoz helyezzük a piskótát tálcára, egyenletesen simítsuk el a krémet, végül vonjuk be a mázzal.

13Fogyasztás előtt, tegyük hűtőbe legalább két órára, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.