Gulyásleves

Lilalicsi      

október 18, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 2 óra

Hozzávalók

70 dkg sertéscomb

1 nagyobb fej vöröshagyma

1 db paradicsom

1 db paprika

1 db erős paprika

8 db sárgarépa darabolva

2 db fehérrépa darabolva

1 kisebb karalábé négy felé vágva

1 kisebb zellergumó négy felé vágva

5 szem burgonya felkockázva

2 kiskanál pirospaprika

1 gerezd zúzott fokhagyma

só, fűszerkömény, majoránna

1 kisebb csokor petrezselyem

1 kisebb csokor lestyán

1 fakanálnyi kacsazsír

Csipetkéhez:

liszt

tojás

Elkészítés

1A gulyásleves hozzávalóit előkészítjük. A húst kockára vágjuk, a zöldséget, mossuk, hámozzuk, aprítjuk.

2Egy kanálnyi zsiradékot forrósítunk, erre dobjuk a felkockázott húst.

3Hagyjuk pirulni a húskockákat, kicsit keverünk rajta, de nem kevergetjük, mert az a célunk, hogy a hús mindenütt kifehéredjen, sőt meg is pörkölődjön.

4Amint a hús kapott egy kis pörkölést, lehúzzuk a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, átkevergetjük, majd felöntjük 3 liter vízzel.

5Beletesszük a zöldségeket, paradicsomot, paprikát, hagymát, összekötözött petrezselymet, lestyánt, sózzuk és felforraljuk.

6Forralás után, mérsékelt lángon, lassan hagyjuk főni.

7Gyöngyözve főzzük a levest, majd egy óra elteltével, hozzáadjuk a burgonyát, megszórjuk köménnyel majoránnával, beletesszük a zúzott fokhagymát. Kóstoljuk meg, ha szükséges sózzunk utána és főzzük puhára.

8Készítsük el a csipetkét, amihez a tojást verjük fel, sózzuk meg és annyi lisztet adjunk hozzá, amit felvesz.

9Kemény tésztát gyúrunk, majd cipót formálunk belőle. Babszem nagyságú darabokra tépkedjük, amit forró vízben kifőzünk és a leves mellé adunk.

10Egy karéj fehér kenyér és csípős paprika társaságában tálaljuk az elkészült levest, ami igen gazdag, tartalmas étel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.