Gyümölcsleves

Lilalicsi      

április 30, 2018

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

30 dkg cseresznye

30 dkg meggy

2 db alma

2 db őszibarack

1 dl tejföl, vagy 2 dl tejszín

csipetnyi fahéj vagy fél rúd

5 szem szegfűszeg

ízlés szerint pici cukor

1 teáskanál liszt

Elkészítés

1Elkészítése rendkívül egyszerű és gyors.

2A gyümölcsöket mossuk meg, az almát és a barackot vágjuk kockára.

3A gyümölcsöket egy nagyobb hőálló tálba tesszük, felöntjük vízzel és tegyük a tűzhelyre. Ízlés szerint, adjunk hozzá barna cukrot, tegyük bele a fahéj darabot és pár szem szegfűszeget.

4Közben készítsük el a habarást. A tejfölben keverjük csomómentesre a lisztet. Adjunk hozzá a levesből kevés levet, keverjük el, majd folyamatos keverés mellet öntsük a leveshez.

5Forraljuk össze, majd hagyjuk kihűlni.

6Tejszínhabbal és citromfűvel tálaljuk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.