Hamis rizottó

Lilalicsi      

november 26, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 10 perc

Hozzávalók

20 dkg rizs

30 dkg gomba szeletelve

20 dkg prágai sonka csíkokra szelve

20 dkg zöldborsó

20 dkg sajt reszelve

1 nagy fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

3 evőkanál olaj

só, bors ízlés szerint

Elkészítés

1A szokásos módon főzzük meg a rizst.

2Közben egy nagyobb lábasban, kevés olajon, pároljuk üvegesre, a kockára vágott vöröshagymát, majd adjuk hozzá a gombát.

3Sózzuk, szórjuk meg borssal, gyakori kevergetés mellett, pároljuk.

4Az elkészült gombához adjuk a sonkát, zöldborsót, tört fokhagymát, és pároljuk puhára.

5A ragut, a megfőtt rizst és a reszelt sajt felét keverjük össze, töltsük egy kivajazott jénai tálba, majd 180 fokra előmelegített sütőben, süssük 20 percen keresztül. Ezután borítsuk tálra, szórjuk a tetejére a maradék sajtot, toljuk vissza a sütőbe annyi időre, míg a sajt ráolvad.

6Tálalásnál díszíthetjük apróra vágott petrezselyemmel, de kínálhatunk mellé reszelt sajtot is.

Különbözik ugyan a krémesen elkészített változattól, de ha szeretnénk egy könnyű vacsorával meglepni a családot, akkor ez tökéletes választás.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.