Házi joghurt

Lilalicsi      

október 4, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók

2 liter házi tej

20 dkg élőflórás! natúr joghurt

késhegynyi cukor

Elkészítés

1A cukor hozzáadásával forraljuk fel a tejet, majd húzzuk félre.

2Közben készítsünk elő 10 darab, 3 deciliteres steril üveget.

3Várjuk meg, míg kéz melegre hűl, a felforralt tej, majd folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a joghurtot.

4Alaposan keverjük el, mérjük ki steril üvegekbe, és tegyük egy éjszakára, tiszta konyharuhával bélelt takaróba, azaz száraz dunsztba.

5Következő nap, fedjük le az üvegeket és tegyük a hűtőbe.

00:00

Tápanyagadatok

Mennyiség100 g
Kalória57
Nátrium49 mg
Kálium20 mg
Koleszterin2 g
Cukor5 g
Telített zsírok2 g
Teljes karbohidrát4,4 g
Étkezési rost3,1 g

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.