Jóasszony módra készített csirkemell

Piroska      

október 26, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

1,5 kg csirkemell

0,5 dl olaj

20 dkg kenyér szalonna

30 dkg gomba

3 fej vöröshagyma

1 evőkanál liszt

ízlés szerint só, bors

1 csomag petrezselyem aprítva

2 kg burgonya

Elkészítés

1A csirkemellét kicsontozzuk, majd a filéket könnyedén kiklopfoljuk. Sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyobb kockákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.

2A csirkemell filéket magas hőfokon előpirítjuk és félretesszük.

3A szalonnát nagyobb kockákra vágjuk, kevés zsiradékon kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, gombát. Sóval, borssal ízesítjük, lisztet adunk hozzá, rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük 1 dl vízzel.

4A filéket rátesszük a ragura, és lassú tűzön készre pároljuk. Csirkemell esetében ez nagyjából 10-15 percet vesz igénybe, ezért vigyázzunk, hogy a ragut ne főzzük túl.

5Tálra tesszük az elkészült mell filéket, a raguhoz adjuk az aprított petrezselymet, forralunk rajta egyet, és a filékre kanalazzuk.

6Tálalásnál kockára vágott sült burgonyát kínálunk mellé.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.