Joghurttorta

Lilalicsi      

november 3, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

Piskóta

3 db tojás

3 evőkanál porcukor

3 csapott evőkanál liszt

Krém

300 g görög joghurt

250 ml habtejszín

fél citrom leve

egy narancs reszelt héja

porcukor ízlés szerint

egy csomag vaníliás cukor

1 csomag expressz zselatin fix

Idény gyümölcs, ízlés szerint.

Elkészítés

1A joghurttorta elkészítéshez előszór a piskótát állítsuk össze. Ehhez válasszuk ketté a tojásokat, a sárgáját a cukor hozzáadásával alaposan habosítsuk ki.

2Közben a fehérjét verjük kemény habbá.

3A tojássárgáját egy kevés habbal lazítsuk fel, majd óvatosan forgassuk bele a többi habot is, végül az átszitált lisztet is adjuk hozzá.

4Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

5A kész masszát, egy vajjal kikent kapcsos tortaformába adagoljuk, és nagyjából 20 perc alatt megsütjük.

6Ez idő alatt a krémhez szükséges tejszínhabot öntsük egy robotgép táljába, közepes fokozaton használva kezdjük el a habot felverni, és fokozatosan adagoljuk hozzá a zselatin fixet. Folyamatos keverés mellett, adjuk hozzá a citrom levét, narancs héját, vaníliás cukrot és adagolva a joghurtot.

7Az elkészült és kihűlt piskóta lapot vegyük ki a formából, a karika részét tisztítsuk meg és illesszük vissza a piskótát.

8Ízlés szerint tegyünk rá gyümölcsöket, majd az elkészült joghurtos habot is kanalazzuk a tetejére. Egy pár órára, tegyük a hűtőbe és jól hűtsük le.

9Díszíthetjük gyümölcsökkel, tört mandulával vagy csak egyszerű citromfűvel.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.