kakaómáz
kakaómáz

Kakaómáz házilag

Lilalicsi      

október 9, 2017

  • Előkészítési idő: 5 perc
  • Főzési/sütési idő: 5 perc

Hozzávalók

9 teáskanál kristálycukor

5 teáskanál víz

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál vaj

Elkészítés

1A cukrot forraljuk fel a vízzel, és főzzünk belőle szirupot.

2Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába.

3Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

4Könnyen kezelhető, szép vékony réteg húzható a süteményekre, ebből a mázból.

5Dermedés után, nem lesz törékeny, így a sütemény is könnyebben szeletelhető. Hűtőben tárolható akár két hétig is.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.