Karácsonyi holdacskák

Lilalicsi      

szeptember 23, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 10 perc
  • Adag: 4 tálca

Hozzávalók

50 dkg liszt

25 dkg vaj

12 dkg porcukor

1 tasak vaníliás cukor

2 kiskanál sütőpor

1 citrom héja reszelve

1 tojás

pici só

Díszítés:

1 tojás fehérje

15 dkg porcukor

Elkészítés

1A puha vajból, lisztből, cukorból, vaníliás cukorból, citromhéjból, sóból, és a tojásból készítsünk puha tésztát.

2Csavarjuk fóliába, és 1 órára tegyük a hűtőbe. Közben melegítsük elő a sütőt és készítsük el a díszítést.

3A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd adjuk hozzá a porcukrot, addig keverjük, amíg fénye, nyúlós masszát kapunk.

4A kinyújtott tésztából szaggassunk holdakat, csillagokat, és tegyük papírral bélelt sütőlemezre.

5Melegítsük elő a sütőt, és 180 fokra, és süssük nagyjából 12 percig.

6Az elkészült süteményeket mázzal vonjuk be, majd díszítsük gyöngyökkel, színes cukorkával.

7Tegyük fémdobozba, így hosszabb ideig is tárolható.

A búzalisztet lecserélhetjük teljes kiőrlésű lisztre is.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.