Karfiolfasírt recept

szalonna      

február 19, 2018

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

40 dkg karfiol

1 egész tojás

10 dkg reszelt parmezán

10 dkg reszelt karaván

1 evőkanál telje kiőrlésű búzaliszt

4 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál mustár

3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só, bors

Elkészítés

1A megtisztított karfiolt rózsáira szedjük, aprítógépbe tesszük. Pár fordulat erejéig apró, rizsszem nagyságú darabokra vágjuk.

2A finomra vágott karfiolt egy tálba helyezzük, adjuk hozzá a reszelt sajtot, lisztet, tojást, két evőkanál olívaolajat, mustárt, fokhagymát és a fűszereket. Alaposan keverjük össze a hozzávalókat.

3Egy muffin sütőformát kenjünk ki a maradék olívaolajjal, majd kanál segítségével adagoljuk bele a masszát.

4200 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 15 perc alatt pirosra sütjük. Fogyaszthatjuk önmagában vagy köretként is kínálhatjuk.

http://lilalicsi.hu

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.