Kekszes krémes

Lilalicsi      

november 22, 2017

  • Előkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók

1 csomag háztartási keksz

Krém:

0,8 l tej

2 csomag vanília puding, főzés nélküli

300 ml habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

Csokimáz:

9 teáskanál kristálycukor

5 teáskanál víz

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál vaj

Áztatás:

1 dl tej

1 dl erős kávé

Elkészítés

1Öntsük a habtejszínt, egy tálba és verjük kemény habbá.

2Közben a pudingport keverjük a tejjel, sűrű krémmé.

3Az elkészült tejszínhabot, vaníliás cukrot dolgozzuk simára a pudinggal.

4Egy nagyobb jénai tál aljára fektessük, sorban egymás mellé a kekszet, amit előtte mártsunk a tejjel összekevert kávéba.

5Terítsük a kekszre a vaníliás krém felét, majd folytassuk a műveletet egy keksz réteggel, erre simítsuk a maradék vaníliás krémet. Az utolsó réteg, keksz legyen.

6A mázhoz forraljuk fel a cukrot a vízzel, főzzünk belőle szirupot.

7Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés mellett, dolgozzuk bele a masszába.

8Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, majd simítsuk a keksz tetejére.

9Fogyasztás előtt, néhány óra erejéig, pihentessük hűtőben.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.