Kelkáposzta főzelék

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

1 kilónyi kelkáposzta

4 szem nagyobb burgonya

3 gerezd fokhagyma

1 kisebb fej vöröshagyma lereszelve

3 evőkanál liszt

1 teáskanál fűszerpaprika

Só, bors, őrölt kömény, majoránna, ízlés szerint

1 teáskanál piros arany

4 evőkanál olaj

Elkészítés

1A kelkáposzta külső leveleit leszedjük, a torzsáját kivágjuk, folyóvíz alatt leöblítjük és felszeleteljük. A krumplit megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk.

2A káposztát egy nagyobb lábasba tesszük, a tetejére dobjuk a felkockázott krumplit, felöntjük vízzel, nagyjából az edény három negyedéig és feltesszük főzni. Arra figyeljünk, hogy a káposzta össze fog esni főzés közben, ezért elég csak az edény háromnegyedéig engedni vízzel.

3Sózzuk, megszórjuk pici borssal, tegyük bele a tört fokhagymát és a paprika krémet.

4Közben a lereszelt vöröshagymát az olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, félre húzzuk és hozzáadjuk a fűszerpaprikát is.

5Folyamatos keverés mellett, felengedjük nagyjából 2 dl vízzel, és a megpuhult kelkáposztához adjuk. Szórjuk meg köménnyel, majoránnával, ha szükséges sózzuk és csendesen főzzük még, nagyjából még tíz percig.

6Változatos feltétekkel tálalhatjuk, mint például fasírozott, sült virsli, sült oldalas, szaftos pörkölt.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.