Kókuszos kosárka

Lilalicsi      

szeptember 24, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt

25 dkg porcukor

1 csomag sütőpor

25 dkg lágy margarin

2 evőkanál tejföl

4 tojás sárgája

1 citrom reszelt héja

Töltelék:

4 tojás fehérje

20 dkg porcukor

20 dkg kókuszreszelék

barack lekvár

10 dkg török mogyoró

1 tábla keserű csokoládé

Elkészítés

1A kókuszos kosárka elkészítéséhez, a lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral, majd adjuk hozzá a lágy margarint, a tojások sárgáját és a tejfölt.

2Alaposan dolgozzuk össze a tésztát és tegyük a hűtőbe, fél órára. Addig a kókuszos kosárka töltelékét készítjük el.

3A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd apródonként, hozzá adjuk a porcukrot, végül a kókuszreszeléket is bele keverjük.

4A tésztát ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd köröket szaggatunk, amivel a kosárkákat kibéleljük.

5A tésztába tegyünk barack lekvárt és kanalazzuk rá a kókuszos masszát.

6Tegyük előmelegített sütőbe, így 180 fokon, 30 perc alatt készül el.

7Amint kihűlt, könnyen ki tudjuk borítani a formából.

8Porcukorral meghintve, tálaljuk.

A barack lekváron kívül, fele-fele arányban, mogyorót és csokoládé kockát is tettem a tésztára, majd erre halmoztam a kókuszos masszát.

00:00

2 Értékelés

KuktaMester

szeptember 26, 2017

Gyorsan összedobod, nem pepecselős és nagyon, nagyon finom. Nem fogod megbánni 🙂

hodben

szeptember 26, 2017

Ezt mindenképp elkészítem, nagyon jól hangzik! 🙂

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.