Kókuszos tekercs

Piroska      

november 1, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 25 perc
  • Adag: 2 tepsi

Hozzávalók

40 dkg liszt

15 dkg margarin

8 dkg cukor

4 db tojás

1 dl tej melegítve

1 cs élesztőpor vagy 2 dkg élesztő

Töltelék:

20 dkg porcukor

20 dkg kókuszreszelék (vagy darált dió, mandula)

1 citrom reszelt héja

Elkészítés

1Kéz meleg tejben futtassuk meg az élesztőt egy kiskanál cukorral.

2Közben tegyük a többi hozzávalót a robotgép táljába, végül adjuk hozzá a megfuttatott élesztőt is.

3Dolgozzuk ki a tésztát egy közepesen kemény, sima, kissé zsírosabb tészta gombóccá (kézzel is gyúrható). Ezután tiszta konyharuhával takarjuk le, és hagyjuk kelni, legalább egy órán keresztül.

4Eközben készítsük el a tölteléket, ehhez a négy tojásfehérjét és a porcukrot gőz fölött, verjük habbá. Az elkészült hab fényes, nyúlós állagú massza. A tűzről levéve, adjuk hozzá a kókuszreszeléket, és a reszelt citromhéjat.

5A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, majd vágjuk ketté. Kezünkkel formáljuk téglalap alakúra, majd nyújtsuk 3 mm vastagságúra.

6A kinyújtott tésztát kenjük meg a massza felével, tekerjük fel, majd szeleteljük 2 centiméteres darabokra.

7A csigákat helyezzük, papírral bélelt sütőlemezre, és 180 fokra előmelegített sütőben süssük szép pirosra, ez nagyjából 20 percet vesz igénybe.

8Vaníliás cukorral kevert porcukorral megszórva kínáljuk.

Ez az adag, két gáztepsi méretű mennyiségre elegendő. Az eredeti receptben 20 dkg margarin, és 10 dkg cukor van megadva a tészta elkészítéséhez. Láthatóan, kevesebb mennyiség is elegendő.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.