Könnyű csomózott briós

Lilalicsi      

szeptember 19, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

300 gramm liszt

150 ml tej

1 egész tojás

30 gramm vaj

8 gramm élesztő

30 gramm cukor

reszelt citromhéj

Elkészítés

1Öntsük robotgép táljába a langyos tejet és élesztőt, adjunk hozzá pici cukrot.

2A felfutott élesztőhöz adjuk a többi hozzávalót és állítsuk össze a tésztát.

3Alacsony fokozaton, nagyjából 5 perc alatt összekeverednek a hozzávalók, utána tegyük magasabb fokozatra. Nagyjából 10 perc eltelte után, a tál faláról kezd leválni a tészta és apró hólyagocskák jelennek meg, ekkor a tészta elkészült.

4Ha az elkészült tészta, túl ragacsos, apródonként tegyünk hozzá lisztet, ha túl kemény, tejjel hígítsuk, habár a megadott mennyiség mellett, erre nem lesz szükség. Hagyjuk a keverőtálban, takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük 3 órán keresztül.

5A megkelt tésztát, borítsuk deszkára és osszuk 15 szeletre.

6Formáljunk nagyjából 8 cm-es csíkokat a tésztából, amit csak egyszerűen csomózzunk meg.

7Rendezzük őket sütőpapírral bélelt tepsibe és hagyjuk pihenni 20 percig.

8Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben a briósokat kenjük meg olvasztott vajjal, hintsük meg fahéjas cukorral vagy mazsolával.

9Nagyjából 25- 30 perc alatt készül el. Fogyaszthatjuk lekvárral, vajjal vagy nutellával megkenve.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.