Kossuth Kifli

Cirmicica      

április 27, 2020

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 20 perc

Elkészítés

1Először a tojások fehérjét kemény habbá verjük.

2A vajat vagy margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk.

3Utána egyénként hozzá adjuk a tojások sárgáját,minden tojás sárga hozzáadása után jó habosra keverjük.

4Majd felváltva, adagonként hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Ha a masszát túl sűrűnek találjuk akkor kevés tejet adunk hozza (nálam kellett 4 evőkanál tej)

5Vajazott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és megszórjuk durvára vágott dióval (nekem csak darált dióm volt, és azzal szórtam meg) és, egy maréknyi kristálycukorral.

6A kristálycukor el is maradhat.

7Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.

8Miután kihűlt, pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral félholdakat vágunk belőle.

Cirmicica készítette ezt a nagyszerű süteményt. Az elkészítéshez szükséges receptet mutatjuk meg.

Hozzávalók

40 dkg liszt

30 dkg cukor

5 tojás

25 dkg vaj, vagy margarin

2 tasak vanília por

4 evőkanál tej

1 sütőpor

Tetejére :

dió

kristálycukor

00:00

0 Értékelés