Kossuth Kifli

Kossuth Kifli

Cirmicica      

április 27, 2020

Hozzávalók

40 dkg liszt

30 dkg cukor

5 tojás

25 dkg vaj, vagy margarin

2 tasak vanília por

4 evőkanál tej

1 sütőpor

Tetejére :

dió

kristálycukor

Elkészítés

1Először a tojások fehérjét kemény habbá verjük.

2A vajat vagy margarint a cukorral, és a vaníliás cukorral habosra kavarjuk.

3Utána egyénként hozzá adjuk a tojások sárgáját,minden tojás sárga hozzáadása után jó habosra keverjük.

4Majd felváltva, adagonként hozzá keverjük a sütőprral elkevert lisztet és a tojások felvert habját. Ha a masszát túl sűrűnek találjuk akkor kevés tejet adunk hozza (nálam kellett 4 evőkanál tej)

5Vajazott és lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát, és megszórjuk durvára vágott dióval (nekem csak darált dióm volt, és azzal szórtam meg) és, egy maréknyi kristálycukorral.

6A kristálycukor el is maradhat.

7Előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük

8Miután kihűlt, pogácsa szaggatóval vagy egy pohárral félholdakat vágunk belőle.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.