Kuszkuszos csokoládétorta

Lilalicsi      

szeptember 14, 2017

  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Főzési/sütési idő: 40 perc

Hozzávalók

300 gramm kuszkusz

300 ml tej

150 gramm barna cukor

150 gramm keserű csokoládé

4 db tojás

100 gramm tört babapiskóta

100 gramm vaj

1 citrom reszelt héja

Elkészítés

1A kuszkuszos csokoládétortához forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.

2A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.

3Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.

4Kenjünk ki vajjal, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát.

5Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.

6Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.