1A kuszkuszos csokoládétortához forraljuk fel a tejet, a cukor és citromhéj hozzáadásával. A kimért kuszkuszt tegyük tálba, majd a forró cukros tejet öntsük rá, fedjük le 15 percre, had szívja fel a folyadékot.
2A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját előbb keverjük ki a puha vaj felével, majd az olvasztott csokoládéval.
3Közben a fehérjét verjük kemény habbá. Az összetört babapiskótát, dolgozzuk össze 50 gramm olvasztott vajjal és 1/2 dl tejjel.
4Kenjünk ki vajjal, egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és terítsük szét a babapiskótát.
5Spatula segítségével keverjük össze a kuszkuszt és a csokoládés masszát, majd adjuk hozzá a felvert tojásfehérjét. Öntsük a keveréket a babapiskótára és forró sütőben 170 fokon süssük 35-40 percig.
6Tálalásnál díszíthetjük tört mogyoróval vagy pisztáciával, kínálhatunk mellé vanília fagylaltot és tejszínhabot is.
A honlap a felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket használ. A honlapunkon való böngészés folytatásával hozzájárulsz a sütik használatához.ElfogadomNemBővebben...
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.