Lencsefőzelék

Lilalicsi      

október 18, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

40 dkg lencse

1 babérlevél

kis fej vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

1 kávéskanál mustár

1 evőkanál ecet

1 dl tejföl

pirospaprika, liszt, cukor

Elkészítés

1A lencsét átválogatom, váltott vízben megmosom és beáztatom. (ha sikerül, akkor egy éjszakára)

2A lencsét bő, hideg vízben teszem fel főni. Megsózom, beledobom a babérlevelet, a hagymát és fedő alatt puhára főzöm.

3Cukorral pirított barna rántást készítek, amibe kevés pirospaprikát és az összezúzott fokhagymát teszem.

4A főzeléket berántom vele, felforralom, kevés mustárral, ecettel, cukorral ízesítem. Kevergetve újra forralom. Ha tejfölt adok hozzá, azzal is jól felforralom.

5Javítja az ízét, ha főtt füstölt hús levében főzöm vagy füstölt húst főzök bele. Áttörve lencsepüré készíthető belőle.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.