Mákos lasagne

Piroska      

október 26, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

200 gramm száraz lasagna tészta

250 gramm darált mák

100 gramm porcukor

20 gramm vaj

Krém:

1 liter tej

6 db tojás

250 gramm porcukor

5 evőkanál liszt

2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

1Három deciliter tejet tegyünk félre, a többit tegyük fel forralni.

2A tojásokat válasszuk szét, a sárgáját keverjük ki a cukorral és a vaníliás cukorral.

3A habosra kevert sárgájához, adjuk a lisztet, majd folyamatos keverés mellett a maradék tejet. Ezt a masszát, állandó keverés mellett, öntsük a forró tejhez és főzzük krémmé.

4A tojások fehérjét, verjük kemény habbá. Keverjük a meleg krémhez, de vigyázva, hogy ne törjön össze.

5A darált mákot vegyítsük a cukorral, adjunk hozzá egy csomag vaníliás cukrot is.

6Készítsünk elő egy 20×30 centiméteres tűzálló tálat, kenjük ki vajjal.

7Rétegezzük a tésztát a következő képen. Alulra a krém egyharmada kerüljön, erre fektessük a tészta lapokat, majd szórjuk meg a cukros mák egyharmadával.

8Újabb adag krém, tészta, mák, ezt a műveletet addig folytatjuk, amíg az alapanyagok el nem fogynak.

9180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és nagyjából 30-35 perc alatt, készre sütjük. Mindenképpen javasolt tűpróbát alkalmazni.

10Porcukorral megszórva tálaljuk.

00:00

2 Értékelés

KuktaMester

november 6, 2017

Kedves Nagy János! Ezt mi is szívesen fogyasztanánk 🙂

Nagy János

november 5, 2017

Most egyből megennék egy nagy adagot!

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.