Marcsa pogácsa

Lilalicsi      

november 26, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 25 perc
  • Adag: 3 tepsi

Hozzávalók

50 dkg túró

20 dkg liszt

3 egész tojás

2 evőkanál cukor

1/2 csomag vaníliás cukor

1 mokkáskanál só

2 dl langyos tej

Elkészítés

1Az anyagokat két egész tojással, és egy tojássárgájával jól összedolgozzuk. A kész tésztát tegyük legalább két órára a hűtőbe, így sokkal könnyebb lesz vele dolgozni.

2Enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.

3Vékonyan kivajazott sütőlemezre sorakoztatjuk és a maradék tojásfehérjével végig kenjük.

4180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 20 percet sütjük.

Annak ellenére, hogy az eredeti recept nem írja, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal vagy lenmaggal. Nagyon gusztusos, ha apróbb pogácsákat szaggatunk.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.