Méteres

Lilalicsi      

december 6, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

4 db tojás

25 dkg porcukor

25 dkg liszt

1 dl meleg víz

1 dl olaj

3/4 csomag sütőpor

2 evőkanál kakaó

1 kanál meleg víz

Krém:

15 dkg porcukor

15 dkg vaj

4 evőkanál rum

1 csomag puncs pudingpor, főzés nélküli

2,5 vagy 3 dl tej

Elkészítés

1A négy tojássárgáját alaposan kikeverjük 25 dkg porcukorral, majd lassan hozzáadunk 1 dl olajat, 1 dl meleg vizet, a sütőporral elkevert lisztet, és a tojások keményre vert habját.

2A tésztát két részre osztjuk. Fél adagot, vagyis a sárga tésztát, kivajazott őzgerincformába töltjük.

3A másik felébe tegyünk 2 evőkanál kakaót, és egy kanál meleg vizet, ezután töltsük a másik őzgerincformába.

4180 fokra előmelegített sütőben, nagyjából 25-35 perc alatt megsül. Az elkészült süteményt kiborítjuk a formából, hagyjuk teljesen kihűlni.

5Eközben készítsük el a krémet, amihez a pudingport keverjük csomómentesre a tejjel.

6A 15 dkg cukrot elkeverjük a vajjal és a rummal, majd a kihűlt pudingot is hozzáadva, habosra keverjük.

7Méteres összeállításához a tésztát a sütőbarázda mentén szeleteljük fel, minden szeletet krémmel megkenünk.

8Egy szelet sárga tészta, krém, majd egy szelet barna tészta, krém változatban, addig ismételjük a műveletet, amíg minden hozzávalót felhasználunk.

9Ezzel a módszerrel, két rúd süteményt készítünk, mivel egyben nagyon hosszú lenne.

10Az elkészült süteményt legalább 2 órára tegyük be a hűtőbe.

11A lehűlt süteményt kakaó mázzal vonjuk be, és ferdén szeleteljük fel.

Minél nagyobb szögben szeleteljük annál több tészta, és krém réteg látszik.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.