Mexikói chilis bab

Lilalicsi      

október 20, 2017

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Főzési/sütési idő: 30 perc

Hozzávalók

50 dkg sovány darált marhahús

1 vöröshagyma

1 zöldpaprika

1 csípős paprika felkarikázva

2 vörös bab konzerv

1 kukorica konzerv

500 ml paradicsom püré

3 gerezd fokhagyma

1 teáskanálnyi őrölt chili

1 teáskanálnyi pirospaprika

só, őrölt bors, kömény, babérlevél

pici őrölt fahéj

olaj

1,5 dl víz, a bátrabbak cseréljék barna sörre, a vizet

Elkészítés

1Az olajban megpirítom, a kockára vágott hagymát, amint üvegesre pároltam, megszórom a fűszerpaprikával, sózom és borsozom.

2Hozzáadom a darált húst, a babérlevelet és a paradicsom pürét, 10 percig így rotyogtatom.

3Ezután adom hozzá a karikára vágott paprikákat, majd a babot, és kukoricát. Ha szükséges, pici vízzel pótlom az elpárolgott folyadékot.

4Addig főzöm amíg minden alapanyag puha lesz, és szaftossá válik az étel.

5Utolsó lépésként, a zúzott fokhagymát, köményt teszem bele, egy leheletnyi őrölt fahéjat, így főzőm 5 percig.

6Tálaláskor pirítóst és természetesen csípős paprikát adok mellé.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.