Milánói Licsi módra

Lilalicsi      

október 30, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 35 perc

Hozzávalók

40 dkg darált hús

1 fejvöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

2 dl paradicsomszósz

500 gramm spagetti

20 dkg reszelt sajt, ízlés szerint

2 db tejföl

1 tubus spagetti krém

ízlés szerint só, bors, fűszerpaprika

Elkészítés

1Vöröshagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk.

2A tűzről húzzuk le, tegyük bele a pirospaprikát, sót, majd dobjuk rá a darált húst. Felöntjük a paradicsomszósszal, pici vízzel és puhára pároljuk. Közben szórjuk meg borssal, tegyük bele a fokhagymát is.

3Amíg párolódik, addig főzzük meg a tésztát, és készítsük el a tejfölös mártást. A tejfölbe nyomjuk bele a spagetti krémet, és alaposan keverjük el.

4Nagyobb üveg tál aljára tegyük a tészta felét, majd ráterítjük a szószt, ismét tészta, végül a szósszal zárjuk a műveletet.

5A tejfölös mártást terítsük el, enyhén rázogassuk meg, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Rászórjuk a reszelt sajtot, és pirosra sütjük.

Gazdagíthatjuk gombával, és húsos szalonnával is.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.