Nanaimo szelet

Lilalicsi      

szeptember 21, 2017

  • Előkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók

Kekszes alap:

35 dkg darált keksz

20 dkg vaj

8 dkg cukor

3 evőkanál kakaópor

2 db tojás

10 evőkanál tej

10 dkg durvára tört dió

15 dkg kókuszreszelék

Krém:

15 dkg vaj

15 dkg cukor

2 dl habtejszín

1 csomag vaníliás pudingpor/ főzés nélküli

Máz:

9 teáskanál kristálycukor

5 teáskanál víz

3 evőkanál kakaó

2 evőkanál vaj

Elkészítés

1Az alap elkészítéséhez, gőz fölött, főzzük fel a vajat, cukrot és a kakaót, aztán adjuk hozzá a felvert tojásokat. Főzzük addig, amíg besűrűsödik, majd keverjük hozzá a szárazanyagokat és apránként a tejet.

2Az elkészült masszát, nyomkodjuk bele egy 25 x 30 cm-es tálba.

3A krémhez szükséges pudingport keverjük el két dl tejben.

4A puha vajat, keverjük habosra a porcukorral, közben a tejszínt verjük kemény habbá.

5A vaníliás pudingot dolgozzuk össze a vajas krémmel, majd adagoljuk hozzá a tejszínhabot is. Az elkészült krémet terítsük a kekszes masszára. 30 percre, tegyük a hűtőbe.

6Közben készítsük el a mázat. Ehhez a cukrot forraljuk fel a vízzel, főzzünk belőle szirupot.

7Húzzuk le a tűzről, kissé hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az átszitált kakaót. Alacsony fokozaton főzzük tovább, adjuk hozzá a hideg vajat és folyamatos keverés között, dolgozzuk bele a masszába. Fényes, homogén, nyúlós massza lesz, amit hagyjunk kicsit hűlni, a használat előtt.

8Vonjuk be a süteményt a kakaómázzal, majd legalább két órára tegyük vissza a hűtőbe.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.