Őszibarackbefőtt

Lilalicsi      

szeptember 15, 2017

  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Főzési/sütési idő: 15 perc

Hozzávalók

2 kg őszibarack

3 evőkanál cukor, üvegenként

szegfűszeg, ízlés szerint

Elkészítés

1Az őszibarackot beáztatjuk, majd váltott vízben alaposan megmossuk. Meghámozzuk, félbe vágjuk, a magot kiemeljük.

2Az előkészített, fertőtlenített üvegekbe szépen elrendezzük. A gyümölcs ízétől függően, 2-3 evőkanál cukrot szórunk a tetejére, majd az üveg nyakáig felengedjük vízzel. Simítsuk rá a befőző fóliát, és szorosan tekerjük rá a fedelet.

3Egy nagyobb lábas aljára fektessünk újságpapírt, helyezzük rá az üvegeket, engedjük fel vízzel úgy, hogy legalább az üvegek 4/5 részét lepje el a víz.

4Fedővel letakarva, tegyük a tűzhelyre, forraljuk fel, majd a hőfokot csökkentve, gyöngyözve főzzük legalább 25-30 percen keresztül.

5A fedőt hagyjuk rajta, amíg kihűl, ez nagyjából egy nap, majd az üvegeket megtörölve, tehetjük is a kamra polcra.

6Nagyobb mennyiség feldolgozása esetén, a megpucolt barackokat tegyük citromos vízbe, így kerülhetjük el, hogy a gyümölcs megbarnuljon.

00:00

Tápanyagadatok

Mennyiség100 g
Nátrium54 g
Kálium356 g
Cukor9 g
Teljes karbohidrát9,1 g
Étkezési rost0,5 g

1 Értékelés

hodben

szeptember 26, 2017

Ebből a kategóriából hiányolom az isteni finom sárgabarack lekvárod receptjét! 🙂

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.