Parajfőzelék

Lilalicsi      

október 30, 2017

Hozzávalók

1 csomag parajpüré

1/2 l tej

2 gerezd fokhagyma

2 db tojás

2 evőkanál zsiradék

2 evőkanál liszt

ízlés szerint só, bors

Elkészítés

1A zsiradékon 2 evőkanál lisztet megpirítok, majd felöntöm tejjel és besűrítem. Így adom hozzá a felolvasztott, lecsepegtetett parajpürét.

2Alaposan összekeverem, amint el kezd forrni, hozzáadom az összetört fokhagymát és a felvert tojásokat.

3Sózom, megszórom borssal, ha szükséges öntök még hozzá tejet és forralom, nagyjából 5 percig.

4Kínálhatunk mellé tükörtojást, bundás kenyeret, sült húsokat.

A friss spenótot felhasználás előtt váltott vízben mossuk meg. A szárát leszedve annyi vízzel, amennyi éppen ellepi, főzzük 3-4 percig. Ezután botmixerrel pépesítsük vagy aprítsuk össze.

00:00

0 Értékelés

Az összes mező és az értékelés kitöltése kötelező hozzászólás közzétételéhez.